A Zöldárpa Összetevői, Hatásai • Mire jó a Zöldárpa por?

Az őszi árpa friss leveleit manapság úgy emlegetik, mint „a föld tápanyagokban leggazdagabb növénye”. Ez az elnevezés természetesen nem véletlen, hiszen a zöldárpa rendkívül magas koncentrációban tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket és enzimeket. Ráadásul mindezek az emberi szervezet számára legoptimálisabb arányban találhatóak meg benne.

Mitől ilyen értékes a zöldárpa?

A zöldárpában kivételesen nagy mennyiségű rost, ásványi anyag és fehérje található, és értékes összetevői pár percen belül maradéktalanul felszívódnak szervezetünkben, így a zöldárpa energetizáló hatása roppant hamar érezhetővé válik. Fogyókúrázók számára is nagyon hasznos, mivel fölös kalóriák bevitele nélkül tölti fel szervezetünket a szükséges tápanyagokkal.

A zöldárpa több tucatnyi vitamint és ásványi anyagot rejt magában, s mindezt kivételesen koncentrált formában. Az árpafű különösen gazdag forrása az A-és C-vitaminnak, de rengeteg B1-, B2-, B5-, B9-és B12-vitamin, valamint béta-karotin is található benne. Szintén igen nagy mennyiségben tartalmaz B3-, B6-, E-és H-vitamint is.arpa

Ásványi anyagokban sem szűkölködik a zöldárpa, hiszen bőségesen van benne  kalcium, kálium, vas, magnézium, nátrium, cink, szelén, foszfor és mangán is.

Különösen értékes tulajdonsága az árpafűnek, hogy 18 aminosavat tartalmaz, így megtalálható benne valamennyi esszenciális aminosav, amik létfontosságúak számunkra, de szervezetünk nem képes előállítani őket, így csak külső forrásból vihetjük be ezeket az aminosavakat.

Mindezeket felül pedig több mint 80 féle különböző enzimet is azonosítottak már benne  a kutatók, de valószínűleg még több száz további enzim is van benne.

Az árpafűben kivételesen nagy mennyiségű klorofill található, mely számtalan pozitív egészségügyi hatással rendelkezik. Többek között igen erőteljes gyulladáscsökkentő képességei is vannak.

klorofill jelentősen fokozza a sejtek vér-és oxigénellátását, valamint elősegíti a hemoglobin előállítását, így pedig nagymértékben támogatja szervezetünk vérképzését. 

A klorofill fő hatásai közé tartozik az elképesztő hatékonyságú méregtelenítés és lúgosítás, melynek köszönhetően szervezetünk visszaszerezheti egészséges egyensúlyát.  Napjainkban pedig szinte elengedhetetlenül fontos a méreganyagok eltávolítása és a szervezet megfelelő pH-értékének beállítása, mivel a manapság szokásos étrend és az ártalmas környezeti hatások mellett rengeteg káros anyag kerül szervezetünkbe, mely jó eséllyel túlságosan el is savasodik. Ez e helyzet pedig számtalan egészségügyi kockázatot rejt magában, így akár komoly betegségek kialakulásához is hozzájárulhat.

A klorofill mindezekre megoldást kínál, hiszen elképesztő gyorsasággal és hatékonysággal szabadítja meg szervezetünket az elraktározott mérgező anyagoktól és a túl sok savtól. Ennek köszönhetően sejtjeink ismét fellélegezhetnek és energiával telítődnek, mi pedig jóval fiatalabbnak, frissebbnek, energikusabbnak érezhetjük magunkat, szinte újjászülethetünk.

A zöldárpában található rengeteg rost különösen jótékony hatású az emésztési folyamatokra, mivel jelentősen fokozza a bélműködés hatásfokát, így sikeresen kezelheti az emésztési rendellenességeket.

Az árpafűben találhatóak esszenciális zsírsavak is – mint például a linolsav -, melyek nélkülözhetetlenek szervezetünk egészségének megőrzése szempontjából. Az zöldárpa különösen gazdag forrása a triptofánnak, melyről azt érdemes tudni, hogy agyunk ebből a vegyületből állítja elő a boldogsághormonként ismert szerotonint.

A zöldárpa kitűnő energiaforrás, mivel a benne található szénhidrátok lassan, folyamatosan szívódnak fel, így hosszan tartó energiát biztosítanak számunkra az egész nap folyamán.

Milyen hatásai vannak a zöldárpának?

A zöldárpa rendszeres fogyasztásával fedezhetjük a vitamin-, ásványi anyag-és tápanyagszükségletünket, ezért nagyszerű megoldás lehet azok számára, akik rendszertelenül étkeznek, kevés zöldséget és gyümölcsöt esznek, illetve azoknak is, akik fokozott fizikai vagy szellemi megterhelésnek vannak kitéve. Sportolók számára is erősen ajánlott az árpafű fogyasztása, mivel az ő szervezetük folyamatosan nagy terhelésnek van kitéve mind fizikai, mind pedig mentális téren.4

A zöldárpa rendkívül hatékonyan lúgosítja szervezetünket, ami hatására helyreállhat testünk sav-bázis egyensúlya, mely egészségünk egyik legfontosabb alappillére. A lúgosítás egyik jótékony hatása a sok közül, hogy leköti a felesleges gyomorsavat, így enyhítheti az ehhez kapcsolódó panaszokat.

A zöldárpában található klorofill a természet egyik legeredményesebb méregtelenítője, s így a zöldárpa rendszeres fogyasztása kitűnően megtisztítja szervezetünket az akár már régen lerakódott mérgektől, salakanyagoktól is. Ez pedig felbecsülhetetlen képessége, mert rengeteg probléma és betegség forrása a sejtjeinkben elraktározott mérgek káros hatásaiból ered. Ezáltal a zöldárpa egészségünk megőrzésének egyik kulcsfontosságú tényezője lehet.

Az árpafű klorofilltartalmánál fogva erős gyulladáscsökkentő, így hatékonyan mérsékelheti, szüntetheti meg valamennyi szervezetünkben kialakult gyulladást.

A zöldárpában található antioxidáns vegyületek hatékonyan lépnek fel a szabadgyökök sejtromboló hatásai ellen, így erőteljesen védelmezik immunrendszerünket, a szív-és érrendszert, s tulajdonképp minden egyes sejtünk egészségét óvják.

A zöldárpa kitűnően támogatja a felesleges kilóktól való megszabadulást, így fogyókúra idején is roppant jó szolgálatot tehet. E sokak számára rendkívül értékes hatását főként annak köszönheti, hogy kivételesen hatékonyan méregteleníti és lúgosítja sejtjeinket, minek hatására szervezetünk elkezdi felszámolni a zsírsejteket is. Ezáltal pedig biztos fogyás érhető el általa, mely ráadásul tartós is.

Ráadásul a zöldárpa remekül szabályozza és serkenti emésztésünket, fokozza a belek mozgását, s így segíthet székrekedés és más emésztési problémák esetén.

Mivel az árpafű kedvezően hat a hasnyálmirigy és a mellékvese működésére, ezért jótékony cukorbetegség fennállásakor is. Mindemellett pedig helyreállítja a normális anyagcserét, és szabályozza a koleszterinszintet is.

A zöldárpa erős lúgosító hatásának köszönhetően képes megkötni a túl sok gyomorsavat, segíthet a gyomorfekély kezelésében, de a Candida gomba ellen is roppant hatékonyan léphet fel.

A zöldárpa a klorofill segítségével nagyszerűen támogatja a vérképzést, miközben növeli a sejtek oxigén-és vérellátását is. S mivel a klorofill molekulája szinte teljesen megegyezik az emberi hemoglobinéval, ezért igen hatékonyan képes kezelni a vérszegénységet is.

A zöldárpa igen erős fertőtlenítő hatással is rendelkezik, így remekül helyt áll a szájüreg tisztítása és fertőtlenítése terén, de segíthet fogínygyulladás és más ínybetegségek fennállásakor is.

Bőrünk is meghálálja a zöldárpa fogyasztását, mivel belülről tölti fel az egészségéhez és szépségéhez nélkülözhetetlen tápanyagokkal, így az üde, puha, rugalmas és egyenletes felszínű lesz.

A zöldárpa létfontosságú hatóanyagai nagyszerűen erősítik immunrendszerünket, mely hozzájárul a fertőzések és egyéb betegségek kivédéséhez, de az allergiát is jelentősen mérsékelheti.

A zöldárpában igen nagy mennyiségű kalcium található, mely nélkülözhetetlen csontjaink és fogaink egészségéhez, így a csontritkulás megelőzésében is kulcsfontosságú tényező lehet az árpafű.

A kálium pedig közismerten fontos a magas vérnyomás elleni küzdelemben, s kifejezetten jótékonyan hat szívünkre és májunkra is.

Az árpafű komplex hatásmechanizmusa által segíthet a daganatos megbetegedések elleni harcban is, melyben roppant fontos a szervezet méregtelenítése és lúgosítása, valamint az antioxidánsokkal történő feltöltése.

Fogyasszon zöldárpa port a jobb egészségi állapotért!arpafu-mannavita

A zöldárpa fogyasztásának legpraktikusabb módja a zöldárpa porból való ital készítése, mely által könnyen és gyorsan bevihetjük szervezetünkbe a zöldárpa valamennyi értékes hatóanyagát. S mivel a zöldárpa por roppant kíméletes eljárással készül így megőrzi az árpafű összes jótékony összetevőjének minden kedvező hatását.

Így Önnek csak annyi a dolga, hogy a szükséges mennyiségű zöldárpa port elkeveri némi folyadékban, majd pedig elfogyasztja, s máris élvezheti megannyi egészséget támogató hatását.

A zöldárpa por fogyasztása rendkívül könnyedén beilleszthető mindenki napirendjébe, így bárki egyszerűen és gyorsan hozzájuthat az árpafű által nyújtott jótékony hatásokhoz.

Válassza a zöldárpa port a lúgosítás és a méregtelenítés elősegítéséhez, mert biztos lehet benne, hogy a zöldárpa rendkívül hatékonyan távolítja el szervezetéből a méreganyagokat, miközben helyreállítja a test sav-bázis egyensúlyát.

Mindezeknek köszönhetően szervezete fellélegezhet, sejtjei feltöltődnek energiával és létfontosságú tápanyagokkal, ami hozzájárul ahhoz, hogy Ön fiatalosabb, energikusabb, egészségesebb és kiegyensúlyozottabb lehessen mind testben, mind pedig lélekben.